Zakonet për një jetë të shëndetshme që duhet t’i përmbahemi të gjithëve

Shëndetësia

Një mënyrë jetese së shëndetshme ndër të tjera, përfshin një dietë të ekuilibruar dhe aktivitet të mjaftueshëm fizik, shkruan B92, transmeton IndeksOnline.

Nga ruajtja e hidratimit te ushtrimet e rregullta, këto zakone mund të mos tregojnë rezultate të menjëhershme, por me kalimin e kohës ato do të ndikojnë në mirëqenien tuaj:

1. Ushqeni shëndetshëm

Zgjidhni ushqime të freskëta dhe të bëra vetë. Sa më shumë që të mundeni, shmangni çdo ushqim të përpunuar. Shpesh përmban shumë yndyrë dhe pak lëndë ushqyese. Mbani një dietë të ekuilibruar.

2. Pini shumë lëngje

Pini shumë lëngje. Uji ndihmon në humbjen e peshës, dhe gjithashtu ndihmon që lëkura të mos jetë e thatë.

3. Joga kundër stresit

Përfshini yoga dhe meditim gjatë ditës së punës. Yoga dhe meditimi mund të ndihmojnë në luftimin e stresit dhe mendimeve të panevojshme.

4. Praktikoni

Mirëqenia fizike është po aq e rëndësishme sa mirëqenia mendore. Një nga shkaqet kryesore të sëmundjes dhe shqetësimit është stresi i cili çon në ankth dhe depresion. Provenshtë vërtetuar shkencërisht se ushtrimet janë një mënyrë e mirë për të çliruar presionin dhe tensionin.

5. Uluni në dysheme

herë pas here në dysheme, në vend që të përdorni tryezën e ngrënies gjatë vaktit. Ulur me këmbët kryqëzuar ndihmon në tretje.

6. Lani duart

Një gjë që ajo na mësoi në vitin 2020 ishte të lani duart tuaja rregullisht, veçanërisht para ngrënies.

7. Përdorni enë balte për gatim

Përdorni enë balte ose tenxhere hekuri për gatim . Në pjesët rurale të Indisë, njerëzit vazhdojnë të gatuajnë ushqim në enë balte, sepse lejon që të ruhen të gjithë lëndët ushqyese, me shpërndarjen e nxehtësisë së barabartë.

8. Mos harroni përfitimet e dushit

Dushi në mëngjes jo vetëm që ju zgjon dhe ju përgatit për ditën, por gjithashtu rrit forcën, shkëlqimin dhe jep jetëgjatësi. Një dush i shpejtë në mbrëmje para se të shkoni në shtrat është një mënyrë e shkëlqyeshme për t’u çlodhur dhe për të larë “papastërtitë” e ditës. Alsoshtë gjithashtu një stimulues për gjumë të mirë.