Ballina Lajme Vuçiq: Të gjithë qytetarët e Serbisë do ti marrin nga shteti nga...

Vuçiq: Të gjithë qytetarët e Serbisë do ti marrin nga shteti nga 60 euro ndihmë

Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, ka folur për masat e reja për të mbështetur ekonominë, por edhe për qytetarët të cilëve do t’u jepen nga 30 euro secili në maj dhe nëntor.

“Ne kemi katër grupe masash: së pari – mbështetje e drejtpërdrejtë për sektorin privat. Ne do ti ndajmë tre herë 50 përqind të pagës minimale. 1,550,000 njerëz do ta marrin atë ndihmë,” tha Vuçiç.

Pastaj do ta ndihmojmë sektorin e transportit të udhëtarëve: “Ne do tu ndajm atyre 600 euro për autobus në muajt e ardhshëm, për të qenë të drejtë ndaj tyre siç ishim me punëtorët turistikë. Pra, ata për gjashtë muaj do të marrin këtë ndihmë.

Vuçiç tha se të gjithë qytetarët e rritur të Serbisë do të paguhen nga 30 euro në muajin maj dhe nëntor. Gjithashtu, pensionistëve do t’u jepen 50 euro shtesë në nëntor, kështu që ata do të marrin gjithsej 110 euro.

- Artikull i sponzorizuar -

në fokus

Boban Iliç u dorëzua në burg

Brenda afatit ligjor që Gjykata Themelore e Kumanovës e mori që i dënuari për shkeljen për vdekje të Almirit 4 vjeç, Boban...

Shkon në mbi 70 mijë numri i të infektuarve me COVID-19 në Kosovë

Në 24 orët e fundit në Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKSHPK janë testuar gjithsej 2.886 mostra të dyshuara me COVID-19

Erdoğan: Plani i veprimit për të drejtat e njeriut do të zbatohet brenda një periudhe 2-vjeçare

Erdoğan në lidhje me Planin e veprimit për të drejtat e njeriut: Është përgatitur për t'u zbatuar brenda një periudhe 2-vjeçare.Erdoğan: Plani...

KQZ ka një njoftim shumë të rëndësishëm

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve ka njoftuar se sot ka nisur numërimi i votave me postë.Zëdhënësi i KQZ-së, Valmir Elezi, ka thënë se...