Vaksinimi në Austri do të vonohet për shkak të ‘problemeve të furnizimit’

Bota Shëndetësia

Problemet e furnizimit nga prodhuesi i vaksinave AstraZeneca janë vendosur të rezultojnë në një vonesë prej dy javësh në skemën mbarëkombëtare të vaksinimit të Austrisë, përcjell albinfo.ch
Punonjësit shëndetësorë dhe punonjësit e kujdesit si dhe grupet e tjera me rrezik të lartë do të duhet të presin të paktën dy javë më gjatë për t’u vaksinuar kundër koronavirusit për shkak të problemeve të furnizimit nga prodhuesi i vaksinave AstraZeneca.Maria Paulke-Korinek nga Ministria e Shëndetësisë e Austrisë tha për Mor1 Morgenjournal se faza dy e strategjisë, në të cilën punonjësit shëndetësorë, punonjësit celularë dhe personat me aftësi të kufizuara do të kishin marrë vaksinën, tani nuk do të fillojë deri në mes të marsit – dy javë më vonë sesa ishte planifikuar fillimisht. Fillimisht Austria kishte planifikuar të përdorte vaksinën AstraZeneca si një pjesë të rëndësishme të strategjisë së saj të vaksinimit. Sidoqoftë, në janar prodhuesi njoftoi se fillimisht do të jepte një sasi më të vogël në vendet e BE-së sesa ishte rënë dakord në të vërtetë për shkak të pengesave të prodhimit.
Agjencia e Mjekësisë e Austrisë gjithashtu ka rekomanduar që vaksina AstraZeneca t’u jepet vetëm njerëzve të moshës 65 vjeç e poshtë, duke përmendur mungesën e të dhënave për të treguar se sa efektive është vaksina për njerëzit e moshuar, përcjell tutje albinfo.at