Konsumoni më pak kripë dhe sheqer

Kripa dhe sheqeri, ato duken kaq të padëmshme, kaq themelore, aq thelbësore. Megjithatë, rritja e shpejtë e pranisë së tyre në gjithçka, nga supat e konservuara tek vaktet e ngrira dhe ushqimet e kosit shqetëson ekspertët mjekësorë.Shumë sheqer mund të shkaktojë rezistencë ndaj insulinës, mbipeshë dhe diabetin. Kripa mund të shkaktojë grumbullim uji dhe presion të […]

lexo