Si të biesh në gjumë në vetëm 60 sekonda?

Lajme


Miliona njerëz në të gjithë botën përpiqen të flenë çdo natë, duke u rrotulluar nga njëra anë në tjetrën, pa rezultat. Do të thotë shumë janë të gatshëm të provojnë gjithçka për të pasur një gjumë të suksesshëm nate.
Teknikat përfshijnë gjithçka, nga muzika relaksuese dhe numërimi i deleve, te metodat më moderne si – njerëzit që përshpëritin në veshin tuaj ose spërkatjen e jastëkut me aromë të mirë. Sidoqoftë, mund të ketë një mënyrë më të thjeshtë dhe të sigurtë për të bërë një gjumë të fortë natën – metoda 4-7-8.
Ata që kanë miratuar ‘mashtrimin’ shpesh befasohen këndshëm nga suksesi i tij, duke pohuar se mund të zgjasë më pak se një minutë nëse thjesht ndryshoni teknikën tuaj të frymëmarrjes, sipas MedicalNewsToday.
Dr.Andreë Weil, një specialist në mjekësinë integruese në Universitetin e Arizonës, zbuloi se teknika e frymëmarrjes ka origjinën nga yogis indiane që e përdorën atë gjatë praktikave të tyre të meditimit.
Dr.Weil shpjegoi: “Kjo është metoda e vetme më e mirë që kam gjetur për të fjetur nëse zgjoheni në mes të natës”.
Metoda 4-7-8 është kur merr frymë për katër sekonda, mbani frymën tuaj për shtatë sekonda para se të nxirrni ngadalë për tetë sekonda të tjera.
Përsëriteni këtë sistem derisa të filloni të flini ngadalë.
Kjo metodë dihet se ndihmon pagjumësitë, por gjithashtu ka përfitime për këdo që vuan nga ankthi, stresi apo edhe kontrolli dhe menaxhimi i niveleve të zemërimit. Ndihmon të gjitha këto gjëra duke ngadalësuar me forcë rrahjet e zemrës suaj.
Dr.Weil rekomandon përdorimin e teknikës dy herë në ditë për të parë vërtetë përfitimet, vetëm duke përfunduar ciklin 4-7-8 katër herë kur filloni për herë të parë.
Mos u shqetësoni nëse ndiheni mendjelehtë kur përfundoni teknikën, thjesht sigurohuni që jeni shtrirë kur e provoni për herë të parë, transmeton Klan Kosova.