Shtetasite Serbisë mund të udhëtojnë në BE pa vërtetimin e vaksinës

Lugina

Shtetasit nga Serbia mund të udhëtojnë në Bashkimin Evropian me ose pa një çertifikatë te vaksinimit të koronavirusit, por vendet anëtare të BE mund të vendosin individualisht nëse do të kërkojnë nga qytetarët serbë qëtë bëjnë një test PCR apo edhe të shkojnë në karantinë, tha një nga zëdhënësit e Komisionit Evropian sot, Adalbert Janc.

Janc tha se Këshilli i Ministrave i BE e rekomandoi atë për anëtarët e Unionit sot dhe se lista e udhëtarëve që mund të udhëtojnë në Union pa një certifikatë vaksinimi, përveç serbëve, përfshin qytetarë të Shqipërisë, Maqedonisë Veriore dhe njëmbëdhjetë vende tëtjera.

Zëdhënësi iu referua vendimit të Këshillit të Ministrave të BE dhe shpjegoi se qytetarët e Serbisë dhe gjashtë vendeve tëtjera mund të udhëtojnë në vendet e Bashkimit Europian me ose pa një certifikatë vaksinimi, por që vaksinimi, përveç serbëve, përfshin qytetarë të Shqipërisë, Maqedonisë Veriore dhe njëmbëdhjetë vende të tjera. Zedhenësi iu referua vendimit të Këshillit të Ministrave të BE dhe shpjegoi se qytetarët e Serbisë dhe gjashtë vendeve të tjera mund të udhëtojnë në vendet e Bashkimit Europian me ose pa një certifikatë vaksinimi, por që secili anëtar i BE, në varësi të vlerësimit të situatës epidemiologjike, i kërkon udhëtarëve nga keto vende ta kënë testin PCR apo edhe mund ti kerkojë të shkojnë në karantinë.