Serbia e gatshme t’i dhurojë vaksina Kosovës !

Kosova Lajme Shëndetësia– Falë Serbisë, shtetet e rajonit Maqedonija, Bosna dhe Mali i Zi kan siguruar dozat e para AntiCovid vaksinë për personelin shëndetsorë.

– Përndryshe Serbija po shkon drejt 2 miljon vaksinimit, rreth 30 % e popullatës së përgjithshme ndërsa vaksina rezervë në stogje disponon me rreth 1 miljon doza .
– Vetëm Emiratet e Bashkuara dhe Serbia disponojnë me 4 lloje të vaksinave dhe është e 6-gjashta në botë, e 2-dyta në Evropë dhe e para në Rajon për nga vaksinimi AntiCovid-19.
– Serbija është e gatshme sot t’ia jape 10 mijë doza vaksinë Kosovës me çmim të furnizimit për personelin shëndetsorë, veq në Kosovë duhet të dale naj i guximshëm që ka disponim ti qaset procedurës të këtij transakcioni !