Serbi, rriten pagat 10% për të gjithë punonjësit e kujdesit shëndetësor

Lugina

Lajm i mirë për mantilbardhët shqiptar që punojnë në Serbi. Nga data e 1 prillit të këtij viti Qeveria serbe do të rrisë pagat e mjekëve dhe infermierëve për 10%, raporton Ministria Lajmeve.

Presidenti i Republikës së Serbisë Aleksandar Vuçiq përmes fjalimit të tij drejtuar kombit i cili u transmetua sonte drejtëpërdrejt në TV publik të Serbisë njoftoi për rritjen e pagave në shëndetësi me 10%, do të ketë dy shtabe të krizave dhe 1008 respirator – më shumë.

Ai ka njoftuar një rritje të pagës prej 10 përqind për të gjithë punonjësit e kujdesit shëndetësor do të hyjë në fuqi nga 1 prilli i këtij viti. Vuçiq deklaroi se rritja vjen në përputhje me presionin që po përballen profesionistët e kujdesit shëndetësor.

“Serbia është në një situatë jashtëzakonisht të ndërlikuar sot. E gjithë bota është në një situatë komplekse. Kjo është një katastrofë globale. Të gjitha këto flasin për krizën me të cilën po përballemi dhe që do të duhet të durojmë në muajt në vazhdim. Ajo që i shqetëson më shumë qytetarët është natyrisht shëndeti. Ne jemi përgatitur në vitet e kaluara, përmes rinovimit të klinikave, spitaleve, ambienteve shëndetësore. Ne kemi investuar shumë para dhe kemi bërë më mirë se më parë dhe jemi më të përgatitur për të përballuar këto sfida të vështira se shumica e vendeve. Kemi 1,008 respirator sot, në 20 ditë do të kemi edhe 500 respiratorë të tjerë. Kemi mjaft. Mbështetja juaj është e rëndësishme për ne. Ju lutemi besojeni vendit tuaj dhe së bashku me ju do të luftojmë dhe do të luftojmë për Serbinë tonë. “- Presidenti i Republikës së Serbisë Aleksandar Vuçiq në fjalimin e tij drejtuar kombit në transmetimin direkt me RTS | 1, përcjell Ministria e Lajmeve.