Samsung me shitje të dobëta të Galaxy S20

Shkencë & Teknologji

Industria e telefonave të mençur po goditet fort nga pandemia aktuale COVID-19. Edhe prodhuesit kryesorë të Android nuk janë imun ndaj ndikimit të tij gjithëpërfshirës ekonomik.

Mes shpërthimit të koronavirusit aktual, telefonat e fundit dhe modelet e reja të Samsung mund të mungojnë në numrat e parashikuar të shitjeve.

Sipas një raporti të fundit nga Seoul Economic Daily, Samsung Galaxy S20 thuhet se ka shitur rreth 60% sa bëri seria S10 vitin e kaluar. Këto shifra mund të përkeqësohen edhe në kohën kur kompania koreano-jugore lëshon raportin e saj zyrtar të fitimeve në fund të tremujorit.

Ne nuk e dimë se si po performojnë pjesa tjetër e telefonave të kompanisë, por linja Galaxy S20 duket se po shkon pak më keq sesa mesatarja globale. Më herët është raportuar se shitjet e telefonave nga viti në vit ranë me 39% muajin e kaluar, ndërsa dërgesat ranë me rreth 38%.