Refik Hasani, në panelin e tryezës për pozita e shqiptarëve në Medvegjë, Bujanoc e Preshevë (video)

Kosova Lajme Lugina

Tema e diskutimi ishte, edhe pas Referendumit të mbajtur më 1 e 2 mars 1992.Prishtina dhe Tirana zyrtare, të jen zëri dhe ndërtojn një qëndrim lidhur me diskriminimin dhe çështjen e pazgjidhur. Këto të ngritën në instanca e mekanizma ndërkombëtare. Të ketë reciprocitet, e përkujdesje institucionale të përhershme. Tryeza është organizuar nga AFEDS-i, më datën 2 Mars 2021 në Hotel ,,Emerald’’,në Prishtinë.

Kanë kaluar 29 vite që nga mbajtja e Referendumit në tri komunat në të cilin banorët e kësaj ane kishin shprehur vullnetin e tyre politik.
Që nga ajo kohë, gjendja e shqiptarëve që banojnë në këto treva edhe më tej mbetet e rëndë, kurse banorët e atjeshëm tash sy e vesh i kan të kthyer kah Kosova e Shqipëria.