Ragmi Mustafa (PDSH) – Gëzuar festën e madhe popullore të Referendumit të 1 dhe 2 marsit 1992

Lugina

Tê dashur shqiptar të Preshevës, Medvegjës e Bujanocit, sot e plot 28 vite më parë në këto tre komuna me shumicë shqiptarësh autokton u zhvillua Referendumi i 1 e 2 Marsit 1992. Me këtë verdikt të pupullit shqiptar u dha vula e rrugëtimit të brezave nga këto anë. Rrugëtimi drejt autonomisë politike e territoriale nisi po në at pranverë e do të vazhdoj edhe sot e kësaj dite duke u kthyer edhe në dukshmëri më të ndritshme drejt Ribashkimit të komunave Preshevë, Medvegjë e Bujanoc me Republikën e Kosovës. Prandaj, bashkimi me Kosovën është zgjidhje e vetme! Gëzuar festën e madhe popullore Referendumin e 1 e 2 Marsit 1992. RM