Qeveria sot mblidhet për masat e reja anti-COVID

Uncategorized

Qeveria e Kosovës sot do mbajë mbledhje në orën 15:00. KOHA ka mësuar se temë e rendit të ditës do jenë masat e reja anti-COVID.

Ditë më parë janë paralajmëruar se do hyjnë në fuqi masa të reja, të cilat do prekin gastronominë dhe bizneset.

Në anën tjetër, Shoqata e Gastronomëve do mblidhet në 14:00 për t’i diskutuar masat anti-COVID. Afrim Muçiçi nga Oda e Hotelerisë ka kërkuar që të lejohet organizimi i dasmave.

“Dihet që prej sallave të dasmave ne mbajmë familje, kurse partitë politike i shfrytëzuan ato për fushata, u rrit numri i të infektuarve kështu që duan tashmë ta mbyllin vendin. Jemi një zëri të bashkuar, ne jemi pro hapjes për të gjitha kategoritë. Ne nuk kemi qëndruar duarkryq gjatë kësaj kohe, i kemi shkuar rrugës institucionale, nuk kemi dalë në rrugë të përballemi me dhunë”, ka thënë ai.

Kundër masave të reja janë shprehur edhe disa përfaqësues komunash. Ata thonë se vendosja e masave do e dëmtonte më shumë ekonominë.

© KOHA