Qeveria e Turkmenistanit ndalon fjalën “koronavirus”, përndryshe arrestohesh

Bota

Qeveria e Turkmenistanit ka raportuar se ka ndaluar fjalën “coronavirus” të përdoret nga media lokale ose broshura informacioni shëndetësor ndërsa mohon praninë e sëmundjes në vend, transmeton Indeksonline

 Sipas burimit të pavarur të lajmeve Turkmenistan Chronicle, broshurat me informacione në lidhje me parandalimin e sëmundjeve virale të shpërndara nga Ministria e Shëndetësisë kanë rënë çdo përmendje të koronavirusit.

Policia po ndalon gjithashtu qytetarët vetëm për diskutimin e pandemisë, e cila ka përfshirë globin.

Radio Azatlyk raporton se agjentë “specialë” në veshje civile përgjojnë bisedat publike për të identifikuar këdo që flet për koronavirus.

Pavarësisht mohimeve, qeveria turke ka ndërmarrë masa parandaluese për të ndaluar përhapjen e virusit, përfshirë kontrollet e temperaturës në stacione dhe shpërndarjen e fshinave të lagura në zona të mbushura me njerëz. Lëvizja e qytetarëve brenda vendit, veçanërisht nga zonat jashtë kryeqytetit, është e kufizuar.