Pse qëndrimi juaj në makinë ka rëndësi?

Lajme ShëndetësiaAutomjetet që drejtojmë janë pjesë e problemit. Disa ulse makinash nuk akomodojnë në mënyrë adekuate kurbën e pjesës së poshtme të shpinës, duke bërë një tendosje shtesë në shpinë.
Makinave mund t’u mungojë hapësira për këmbë dhe hapësirë për kokën, duke i detyruar disa shoferë të shtrembërojnë trupat e tyre në pozicione jo të shëndetshme vetëm për të drejtuar automjetin.

Por nuk është gjithmonë faji i makinës. Ndonjëherë problemi është thjesht se si ulemi, sjellja e dobët e ngasjes mund të çojë në një rrezik në rritje të shqetësimit në qafë, shpinë, shpatulla, krahë, kyçe, gishta, këmbë dhe këmbë. Me kalimin e kohës,sjellja e keqe mund të rezultojë në dhimbje kronike, duke ju bërë të prekshëm nga më shumë lëndime.

***Rekomandimet për qëndrim korrekt janë këto:

1. Mbështetni shpinën tuaj

Rrëshqisni fundshpinën sa më afër ulses.Nëse automjeti juaj nuk lejon pozicionin e duhur,një jastëk mesi ose mbrapa mund të ndihmojë.

2. Mos u ul shumë afër

Ju duhet të jeni në gjendje të arrini në mënyrë të qetë pedalet dhe t’i shtypni ato në të gjithë gamën e tyre me të gjithë këmbën tuaj. Siguria është gjithashtu një konsideratë,shoferët gjoksi i të cilëve ishte më afër timonit kishte më shumë të ngjarë të pësonte dëmtime të rënda në kokë, qafë dhe gjoks në përplasjet para dhe pas.

3. Ngritni kofshët

Nëse mundeni, rregulloni “tavanin e ulses” (pjesën në të cilën uleni) në mënyrë që kofshët tuaja të mbështeten në të gjithë gjatësinë e tyre dhe gjunjët të jenë pak më të ulët se ijet. Kjo do të rrisë qarkullimin në shpinë ndërsa hapni ijet.