Presidenti Thaçi deklarohet pas takimeve me liderët politikë

Kosova

(E plotësuar) – Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi pas takimeve që pati me liderët e tri partive politike, LVV-së, LDK’së dhe PDK’së ka folur para mediave.

I pari i shtetit fillimisht ka falënderuar të gjithë ata që janë duke u kujdesur për qytetarët në kohën e përhapjes së koronavirusit. Ai tha se qytetarët po tregojnë disiplinë e janë duke sakrifikuar në interes të shëndetit.

“Rrini në shtëpi do ta përballojmë më lehtë, të prekurve nga virusi ju urojmë shërim sa më të shpejtë”, tha ai.

Thaçi ka shtuar se veprimet që do të merren më tutje do të jenë në përputhje me Kushtetutën, derisa përmendi edhe themelimin e institucioneve të reja.

“Pavarësisht vështirësive që i kemi nga koronavirusi jeta institucionale vazhdon dhe natyrisht funksionimi i demokracisë do të vazhdojë, sot si president duke respektu kushtetutën mandatin tim, pas mocionit të mosbesimit jam detyruar që të filloj konsultat me partitë politike për hapat e mëtutjeshëm në funksionimin e institucioneve të Kosovës, apo themelimin e institucioneve të reja”, tha presidenti.

Ai ka bërë të ditur se këto takime do t’i vazhdojë edhe nesër.

“Sot kam takuar kryetarin e LVV’së, kryetarin e LDK’së me ekipet e tyre dhe kryetarin e PDK’së. Nesër do të vazhdoj t’i takoj liderët tjerë në mënyrë që të krijoj një bazë të opinioneve apo të formsoj veprimet e mëtutjeshme që duhet t’i ndërmarr si president i vendit. Bazë e imja do të jetë respektimi i plotë i legjitimitetit qytetar duke marrë parasysh në tërësi edhe mocionin e votëbesimit me 25 mars. Të gjitha veprimet e mëtutjeshme që do të ndërmarrë si president pas konsultimeve do të jenë transparente në përputhje me Kushtetutën, ligjet por edhe praktikat e mëhershme. Pra do të jetë një proces i konsultuar kushtetues dhe ligjor për të cilin ju do të njoftoheni menjëherë”, ka deklaruar presidenti.