Për shkak të këtyre katër gabimeve, krepat bëhen të këqija dhe as që do të mund t’i hani

Shëndetësia

Mos e shkatërroni desertin e preferuar

Krepat në shumë familje janë ndër ushqimet më të preferuara. Edhe pse është e thjeshtë të bëhet brumi, ndonjëherë bëjmë gabime të cilat mund të ndikojnë në shijen dhe cilësinë e krepave, transmeton Telegrafi.

Brumin e përzieni shumë

Shumë amvisa duke dëshiruar që të thërrmojnë çdo droçkë mielli, brumin e përziejnë tepër shumë. Kjo mënyrë e përzierjes është gabim!

Nuk bën ta teproni me përzierjen dhe tundjen, sepse gluteni do të fillojë të zhvillohet dhe brumi do të bëhet elastik, gjë që do të bëhen krepat sikur gomë.

Nuk keni durim

Për të bërë tretje të përsosur duhet mbuluar dhe duhet lënë të qëndrojë deri në gjysmë ore.

Nuk e nxehni mjaftueshëm tiganin

Nëse tigani juaj nuk është i nxehur, brumi nuk do të përhapet dhe do ta thithë gjithë yndyrën me të cilën e keni lyer tiganin.

Ju propozojmë të verifikoni temperaturën duke e përdorur një krep të vogël si provë.

Tepër shpejt i rrotulloni krepat

Përmbahuni nga rrotullimi i tyre derisa nga ana e poshtme të mos marrë ngjyrën e bukur të artë.

Nëse gatuani krepa amerikane, atëherë posaçërisht duhet të jeni të kujdesshme, sepse në të kundërtën mund të humbin strukturën e butë.