Nëse dëshironi të humbisni peshë hani pica

Shëndetësia

Më në fund ëndrrat tona janë realizuar! Një studim i botuar në Men’s Health zbuloi se ngrënia e picave ju ndihmon të humbni peshë. Gjëja e rëndësishme është të dish se si dhe kur duhet t’i hani.

Studimet nga Portugalia të botuara në Men’s Health tregojnë se njerëzit që marrin një “ditë pushimi” një herë në javë dhe hanë pica, akullore ose ndonjë ushqim tjetër për kënaqësinë e tyre, janë më të motivuar dhe më të përkushtuar në planin për të humbur peshë.
Studimi krahasoi dy grupe njerëzish në një dietë prej 10,500 kalorish në javë. Njerëzve të grupit të dytë iu lejua të hanin çfarë të dëshironin ditën e diel. Nuk kishte ndonjë ndryshim të madh në sasinë e peshës që të dy grupet kishin humbur, por ata pjesëmarrës që kishin marrë një ditë pushim ishin më të lumtur dhe më të motivuar për të mbajtur dietën.