NËNSHKRUEHET ZYRTARISHT MARRËVESHJA PËR QEVERISJEN E ARDHSHME TË KOMUNËS SË PRESHEVËS

Lajme Lugina

Në zyret e PVD-së, sot rreth orës 16:15 është nënshkruar marrëveshja për krijimin e qeverisjes së re të formuar nga PDSH, PVD, LR dhe UDSH.

Në vazhdim marrëveshja e plotë e nënshkruar:Gjatë ditës së sotme në zyrat e Partisë për Veprim Demokratik është nënshkruar marrëveshja e koalicionit qeverisës nga partnerët që janë pjesë e kësaj qeverisjeje për të udhëhequr me Komunën e Preshevës në mes të PDSH-së, PVD-së, LR-së dhe UDSH-së.
Më posht mund t’i shihni pozitat dhe funksionet e ndara në mes të partnerëve të koalicionit:

Kryetari 2+2 – PVD / PDSH
Zv.kryetari 2+2 – PDSH / PVD
Zyra per te ri 2+2 – PVD / PDSH
Këshilli komunal:
PDSH 3 anëtarë
PVD 2 anëtarë
LR 2 anëtarë
Një ndihmës kryetar i komunës PVD
Një ndihmës kryetar i komunës LR
Kryetari kuvendit – LR
Zv.kryetari kuvendit – PDSH
Sekretari kuvendit – LR
Zv.Sekretari i kuvendit – PDSH
Kryeshefi i administrates – LR
Zv.kryeshefi i administratës – PDSH
Avokati i komunes – PDSH
Drejtorati për financa – LR
Drejtorati për urbanizëm – LR
Drejtorati për veprimtari publike – LR
Drejtorati për punë komunale, ndërtimore dhe banesore – PDSH
Fondi per qellime humanitare – PDSH
Administrata lokale tatimore – PVD
Drejtorati i inspekcionit – PVD
Moravica – PVD
Qendra sportive – PVD
Sh.Kultures – PDSHBiblioteka – LR
Qendra sociale – LR

Pas nënshkrimit të marrëveshjes tani më edhe zyrtarisht, për ditën e nesërme, më datë 10.05.2021 është ftuar seanca konstituive e cila do të mbhaet në Kuvendin Komunal nga ora 10:00.