Ndenjësja e pasme e makinës, rrezik për jetën e fëmijëve

Lugina

Paralajmërim urgjent për prindërit, sedilja e pasme e automjetit “dështon në mënyrë katastrofike” nga testi i sigurisë.

Ndenjësja e makinës iu dha vlerësimi më i ulët i mundshëm me një yll nga Programi i Vlerësimit të Kufijve të Fëmijëve në Australi, pasi një fëmijë i vogël u hodh në ajër gjatë një përplasjeje provë, raporton “7news”, transmeton lajmi.net.

Shefi i RACQ i Politikës Teknike dhe të Sigurisë Steve Spalding thotë se prindërit nuk duhet të kenë besim se ndenjësja e makinës do të mbrojë fëmijën e tyre të vogël në një përplasje serioze.

“Ajo që ne pamë në provën e ndikimit ballor, e cila është bërë me 56 km/orë, ishte që rripat të largoheshin nga kufizimi i fëmijëve”, i tha ai Sunrise. “Prandaj guva u nxor përpara. Në një situatë të rrëzimit të botës reale, kjo do të kishte pasoja vdekjeprurëse”.

RACQ thotë se prodhuesi është bërë i vetëdijshëm për rezultatet dhe që atëherë ka aktualizuar vendin, por po u kërkon pronarëve që të kontrollojnë edhe modelin e hendekut të bërë para nëntorit 2019.

“Ajo që ne nuk duam të shohim është një situatë në përplasje në botë reale kur një fëmijë është larguar nga masa e ndalimit, pasi kjo mund t’i kushtojë atyre jetën e tyre.”

Këshillime të mëtejshme

“Këshillat tona për këdo që ka një nga këto kufizime është ta zëvendësoni atë, dhe nëse po mendoni të blini këtë produkt, pyesni shitësin nëse është prodhuar pas nëntorit të vitit të kaluar”, shtoi një zëdhënës i NRMA.

Ndërsa prodhuesi ka përmirësuar kufizimin, ne i nxisim shitësit të kontrollojnë dhe heqin ato të vjetra për të shmangur prindërit të blejnë një produkt kaq të dobët me performancë.