Musk blen 1.5 miliard dollarë bitcoin duke shkaktuar rritjen e vlerës së monedhës

Bota

Firma e makinave të Elon Musk, “Tesla”, ka thënë se bleu rreth 1.5 miliard dollarë (1.1 miliard funte) të kriptovalutës bitcoin në janar dhe pret që të fillojë ta pranojë atë si pagesë në të ardhmen, shkruan “BBC”.
Lajmi bëri që çmimi i bitcoin të ngrihej për 14% në 43,968 dollarë, një rekord i lartë. “Tesla” tha se po përpiqej të maksimizonte kthimet në para që nuk po përdoren në drejtimin e përditshëm të kompanisë.

Lajmi vjen disa ditë pasi Musk shkoi “#bitcoin” në profilin e tij në Twitter, gjë që rriti çmimin. Ai e hoqi atë postim ditë më vonë, por ka vazhduar të flasë për bitcoinin dhe kriptovaluta të tjera, duke përfshirë edhe dogecoin, i cili kërceu 50% pas miratimit të tij.
Në një regjistrim të tregut të aksioneve, “Tesla” tha se “azhurnoi politikën e saj të investimeve” në janar dhe tani dëshironte të investonte në “asete rezervë” të tilla si monedha dixhitale, shufra ari ose fonde të tregtuara prej ari.
Ai tha se tashmë kishte blerë 1.5 miliard dollarë bitcoin dhe mund të “blinte dhe mbante pasuri dixhitale” në të ardhmen. /Zëri