Ballina Lajme Maqedonia Mësimi online nuk i ka dhënë rezultatet e pritura

Mësimi online nuk i ka dhënë rezultatet e pritura

Vetëm 35,9% e nxënësve janë shprehur të kënaqur nga mësimi në distancë, derisa 30% e nxënësve nuk janë testuar asnjëherë gjatë mësimit online. 22% e nxënësve nuk ndjehen të sigurt gjatë kohës që mbajnë mësim online ndërsa gjatë mësimit ka ndodhur që të kyçen persona të cilët nuk janë pjesë e asaj klase. Një pjesë e nxënësve madje janë ankuar se të dhënat e tyre janë keqpërdorur derisa kanë qenë të kyçur në mësim online. Këto janë disa nga rezultatet e hulumtimit “Mësimi në distancë apo distancim nga mësimi” i realizuar nga shoqata Liderët për edukim, aktivizëm dhe zhvillim dhe Fondacioni Konrad Adenauer.
Në 20% të rasteve, janë kyçur nxënës të cilët nuk janë pjesë e klasës. 22% e nxënësve nuk ndjehen të sigurt gjatë mësimit online. 5% e rasteve, nxënësit ose kanë qenë viktimë ose kanë qenë dëshmitarë të keqpërdorimit të të dhënave personale dhe kjo më së shumti ka ndodhur përmes fotografimit , bërje e screenshoteve të cilat janë shpërndarë në grupe private dhe janë keqpërdorur personat të cilëve iu janë marrë të dhënat -deklaroi Ivan Jovanov, autor i Analizës.

Mësimi nga distanca në vete sjell sfida jo vetëm në Maqedoninë e Veriut por dhe në Gjermani dhe në gjithë botën. Të gjithë ne kemi mundësi të mësojmë njëri nga tjetri dhe në bazë të analizave të vazhdueshme të shohim në cilin drejtim mund të përmirësohemi – tha Daniel Braun, Fondacioni Konrad Adenauer.
Analiza është realizuar në periudhën nga 25 dhjetori 2020 deri më 15 janar 2021. Ndërsa janë anketuar 390 mësimdhënës dhe 763 nxënës të shkollave të mesme nga e gjithë Maqedonia.


- Artikull i sponzorizuar -

në fokus

Erdoğan: Plani i veprimit për të drejtat e njeriut do të zbatohet brenda një periudhe 2-vjeçare

Erdoğan në lidhje me Planin e veprimit për të drejtat e njeriut: Është përgatitur për t'u zbatuar brenda një periudhe 2-vjeçare.Erdoğan: Plani...

KQZ ka një njoftim shumë të rëndësishëm

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve ka njoftuar se sot ka nisur numërimi i votave me postë.Zëdhënësi i KQZ-së, Valmir Elezi, ka thënë se...

Hallat dhe tezet i duan nipërit dhe mbesat njësoj si fëmijët e tyre

Tezet i trajtojnë nipërit e mbesat njësoj si fëmijët e tyre dhe nuk është e vështirë të futesh në një situatë të...

Osmani flet pas takimit me Lajçak: S’do të lejoj që të negociohet me kufijtë e Kosovës. Me Serbinë të trajtohemi si shtete të barabarta

Presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani ka mbajtur një konferencë për mediat pas takimit me të dërguarin e BE-së për dialogun Prishtinë-Beograd, Mirsolav...