Lexoni 6 fakte për shtetin ku heqja e dhëmbit bëhet në tregun e zi

Bota

Maroku është një shtet me tradita shumë interesante, dhe të çuditshme për shumë turistë që ia mësyjnë këtij vendi.

Marku ndodhen në pjesën veri-perëndimore të Afrikës, dhe ka dalje në Oqeanin Atlantik prej të cilës shkëputet në ngushticën e Gjibraltarit në veri të vendit, ku dhe fillon dalja në bregdetin mesdhetar.

Pjesa tokësore e Marokut kufizohet nga dy vende në lindje dhe jug-lindje nga Algjeria dhe në jug-perëndim nga Mauritania.

Më poshtë Metro ju 6 fakte interesante për këtë vend:

1. Ngjyra e pikëllimit është e bardha, kështu, gratë e veja marokene vishen në të bardha, përgjatë 40 ditëve pas vdekjes së burrit.

2. Maroku ka vetëm një dentist të licencuar në 8,000 banorë, andaj për të nxjerrë një dhëmbë shpesh duhet të kërkosh ndihmë në “tregun e zi”.

3. Marokenët e konsiderojnë sjellje të pahijshme prekjen e ushqimit me dorën e majtë, ndërsa fyrje nëse refuzoni copën e ofruar të mishit.

4. Paratë në këtë vend shpesh i quajnë dhe me emrin “wusakh d-dunya”, që në përkthim të lirë do të thotë “ndyrësira e botës”.

5. Ushqimi nacional në Marok quhet ‘seksou’, kështu që nëse dikush ju bën ftesë për të mos hezitoni ta pranoni.

6.Mëlçia, dhe jo zemra, konsiderohet si simbol i dashurisë në Marok.