Sportisti Mensur Hyseni nga Presheva thyen rekordin në disiplinën e forcës, krahë-përkulje LIVE në emision

Sportisti, Mensur Hyseni në emisionin “Sports Show” ka thyer rekordin në disiplinën e forcës, krahë-përkulje në Librin Guinness. Direkt në Klan Kosova, Mensur Hyseni tenton të futet në Librin Guinness, ku pranë tij po gjenden edhe referët që janë duke numëruar lëvizjet të cilat është duke i bërë. Ai bëri gjithsej 1079 krahë-përkulje dhe kështu […]

lexo

Komuna e Preshevës bëhet me Kryeshef të ri të Administratës/ Hevzi Ramadani emërohet kryeshef i ri në Administratën Komunale të Preshevës

Hevzi Ramadani është emëruar kryeshef i ri i Administratës Komunale në Preshevë. Kujtojmë se z.Ramadani më parë kishte ushtruar pozitën e zëvendës kryeshefit të institucionit në fjalë.

lexo

Kryetari i APN-së, dega në Preshevë Veli Mustafa letër publike Kryetares së Komunës së Preshevës Ardita Sinani

“Arditë Në shkolla e universitete supozohet që njerëzit me u formu njerëzisht e profesionalisht. Në shkolla mësohet se shkollimi nuk të bën më intelektual sa ç’të bën të jesh i njerëzishëm e i matur. Në disa shkolla mund të mësosh se si të kesh kontrollë mbi emocionet qofsh femër apo mashkull. Në shkolla mësohet të […]

lexo

Arrestohet kryetari i bashkisë së Lushnjës për korrupsion Fatos Tushe si dhe disa zyrtarë të ndërmarrjes së pasurive publike, si dhe dy bizmesmenë

Ubardhet dosja e plotë të aksionit të SPAK në Bashkinë e Lushnjes, ku u arrestua kryetari Fatos Tushe, dhe disa zyrtarë të ndërmarrjes së pasurive publike, si dhe dy bizmesmenë. Ndaj 11 personave të arrestuar rëndojnë akuzat e ”korrupsionit pasiv të personave që ushtrojnë funksione publike”, “shkelja e barazisë në tendera apo ankande publike”, “shpërdorimi […]

lexo

Rrugët e Suharnës me vetiniciativë po rregullohen

Shkruan: Refik Hasani Rrugët e fshatit Suharnë të Bujanocit, që lidhen mbrenda fshatit,të gjitha këto rrugë jan rregulluar duke u zgjeruar dhe jan bërë funksionale. Këto rrugë që jan filluar së ndërtuari në vitin e kaluar tani jan shtruar edhe me zhavorr dhe jan ngjeshur(rrastuar), duke rregulluar edhe me kanale të rrugës anësor dhe gypa […]

lexo

Kryetarja Ardita Sinani nënshkruan kontratën për ndihmë për 905 bujqit e Komunës së Preshevës

“𝐒𝐚 𝐦𝐞̈ 𝐬𝐡𝐮𝐦𝐞̈ 𝐦𝐛𝐞̈𝐬𝐡𝐭𝐞𝐭𝐣𝐞 𝐩𝐞̈𝐫 𝐛𝐮𝐣𝐪𝐢𝐭 𝐝𝐡𝐞 𝐬𝐢𝐝𝐨𝐦𝐨𝐬 𝐛𝐚𝐬𝐡𝐤𝐢𝐦 𝐦𝐢𝐝𝐢𝐬 𝐭𝐲𝐫𝐞, 𝐚𝐪 𝐦𝐞̈ 𝐬𝐡𝐮𝐦𝐞̈ 𝐦𝐮𝐧𝐝𝐞̈𝐬𝐢 𝐩𝐞̈𝐫 𝐳𝐡𝐯𝐢𝐥𝐥𝐢𝐦 𝐝𝐡𝐞 𝐞𝐤𝐬𝐩𝐨𝐫𝐭 Sapo nënshkrova vendimin për mbështetjen financiare 🤝 të bujqve të Komunës së Preshevës. Nga ky vendim do të përfitojnë 905 bujq në vlerën e 11.049,72 dinarëve për person. Mjetet do të transferohen në xhirollogaritë e tyre. […]

lexo

Në Litesh të Zarbicës,do të vendoset Pllakë përkujtimore

Veprimtari dhe opinionisti Refik Hasani, dhe profesori Rexhep Arifi nga Liteshi i Zarbicës me bashkëvendas tjerë ishin nē vizitë në vendlindje në objektin shkollor në Lagjën Litesh të Zarbicës. Objekti i shkollës ka filluar së punuari në vitin shkollor 1957/58, si paralale e ndarë fizike e shkollës ,,Skënderbeu’’ në Zarbicë. Në këtë shkollë kan gravituar […]

lexo

Në Preshevë u ndanë 10 Çertifikata për kursantet që vijuan kursin profesional dhe intenziv në profilin e rrobaqepsisë

Kursi profesional i rrobaqepsisë i finansuar nga “ TIKA” , Rep.Turqisë dhe i mbështetur nga komuna Preshevës duke u implementuar nga OJQ Vizioni për zhvillim dhe kooperim për të tretin vitë me rradhë vazhdon ta realizoj projektin ” Aftëtsimi profesional në profilin e rrobaqepsisë , ku dhe sot u ndanë Çertifikatat për 10 kursante që […]

lexo

Shtetasite Serbisë mund të udhëtojnë në BE pa vërtetimin e vaksinës

Shtetasit nga Serbia mund të udhëtojnë në Bashkimin Evropian me ose pa një çertifikatë te vaksinimit të koronavirusit, por vendet anëtare të BE mund të vendosin individualisht nëse do të kërkojnë nga qytetarët serbë qëtë bëjnë një test PCR apo edhe të shkojnë në karantinë, tha një nga zëdhënësit e Komisionit Evropian sot, Adalbert Janc. […]

lexo

Rezultatet e Komitetit për bashkëpunim
Ndërkufitar, mbetën për të dëshiruar

Shkruan: Refik Hasani Me rastin e 8 vjetorit të formimit të Komitetit për Bashkëpunim Ndërkufitar i formuar më datën 27.06.2013,është një komitet që Gjilanit i ndihmon-përfiton si një trekëndësh kufitar Kosovë-Serbi-Maqedoni e Veriut. Unë autori që kam inicuar duke dhën propozimin në KK Gjilan e duke arsyetuar e argumentuar për formim e i njëjti propozim […]

lexo