Ballina Lajme "Kronikë nga Lugina"

“Kronikë nga Lugina””Të gjitha proceset për shqiptarët e trojeve shqiptare filluan nga Presheva , të gjitha do mbarojnë po nga Presheva.”

Nëse kthehemi në retrospektivë e shohim se djemtë e rinj të viteve të 80-ta ishin protoganistët mé të shquar për Kosovën ,poashtu të 90-tat deri në lufterat në Kosovë dhe Luginë.
Por , i kthehemi Preshevës te viteve te destabilitetit dhe luftës për të kuptuar 20vitet e pasluftës se jetës së preshevarëve.

Nëse lexojmë këtë libër shkencorë shohim se ishin vitet e vrasjeve, tradhtisë për djemtë më të mirë, trishtimit e për fat edhe destruktivitetit të gjithë shoqërisë.
A po e prité destruktiviteti Preshevén në vitet e ardhshme, ndoshta ajo kohë na tregoi ,por ne se kuptuam.

Jemi në kohën e përmbylljeve të proceseve ‘ndoshta’ por a ka kush që e rimëkëmb këtë pjesë të trojeve shqitpare, a ka kush që mendon me zemër,a ka kush që e bën pjesë të shtetit,a ka kush që e ndërton ?

Ju preferoj ta lexoni këtê libër shkencorë për të kuptuar te kaluarën e luginës, edhe e kuptoni të ardhmen.

- Artikull i sponzorizuar -

në fokus

Publikohet fotografi e rrallë e Adem Jasharit me shokët në shkollë

Ramadan Kaqkini është njëri ndër shokët dhe bashkëmoshatarët e Adem Jasharit. Shoqëria e tij me komandantin legjendar filloi në vitin 1972 atëherë...

Adem Jashari, simboli i pavarësisë së Kosovës

Në përleshjet që vazhduan deri më 7 mars, forcat serbe masakruan mbi 50 anëtarë të familjes Jashari dhe mysafirët e tyre, në...

Barku i fryrë dhe i fortë: Të gjitha shkaqet, simptomat dhe si ta parandaloni atë

Nuk është gjithmonë e lehtë të bësh një diagnozë nëse nuk shoqërohet me simptoma të tjera dhe ekziston një tendencë për ta...

14 komuna në zonë të kuqe në situatën me COVID-19

Gjithsej 14 komuna bëjnë pjesë në zonën e kuqe sipas kategorizimit të ri nga Ministria e Shëndetësisë.Nga sot e deri më 12...