Koronavirusi: Firmat e makinave i përgjigjen lutjeve, do të prodhojnë ventilatorë dhe maska

Shkencë & Teknologji

Firmat e makinave u përgjigjen thirrjeve nga qeveritë për të ndihmuar në prodhimin e sa më shumë ventilatorëve dhe maskave për të dhënë dorë gjatë pandemisë së koronavirusit.

Të hënën, Fiat filloi të konvertonte një nga fabrikat e saj të makinave në Kinë për të bërë rreth një milion maska në muaj.

Prodhuesi i automobilave dëshiron të fillojë prodhimin në javët e ardhshme, shkroi shefi ekzekutiv i saj Mike Manley në një email.

Firma të tjera të mëdha makinash janë duke parë mënyrat se si mund të zhvendosin prodhimin në drejtim të ventilatorëve.

General Motors, Ford dhe Tesla në SHBA kanë premtuar të gjithë mbështetjen e tyre për të ofruar burime për të bërë më shumë ventilatorë, së bashku me ekipet japoneze të makinave Nissan dhe Formula 1 në Mbretërinë e Bashkuar.

Impiante të mëdha makinash në SH.B.A., Evropë dhe Azi kanë ndaluar prodhimin në përpjekje për të ndihmuar në parandalimin e përhapjes së koronavirusit.

Por ata janë ende duke u zotuar të ndihmojnë në bërjen e ventilatorëve dhe pajisjeve të tjera të rëndësishme mjekësore.

Ford të martën tha që po punonte me GE Healthcare dhe 3M, një prodhues tjetër i industrisë shëndetësore, për të hartuar respiratorë dhe ventilatorë të modifikuar, të cilat mund të prodhohen duke përdorur bateritë dhe pjesët e tjera që zakonisht përdor Fordi për makinat e tij.