Kina bëhet gati! Nisin provat klinike për vaksinën, përgatisin edhe prodhimin e gjerë

Lugina

Kina ka nisur provat klinika për vaksinën e parë ndaj koronavirusit, i cili u zhvillua nga ekspertja kryesore e bio-luftës ushtarake i vendit dhe ekipi i saj.

Chen Wei deklaroi mbrëmjen e kaluar që Pekini kishte marrë leje për të nisur testet.

‘Vaksina është arma më e fortë për ti dhënë fund koronavirusit. Nëse Kina është shteti i parë që prodhon armë të tilla dhe ne kemi patentat tona, kjo tregon përparimin e shkencës sonë dhe imazhin e një vendi gjigant’, tha Chen për CCTV.

Ekipi hulumtues ka përgatitur gjithashtu prodhimin në shkallë të gjerë të vaksinës, shtoi Chen.

Vaksina Recombinant Novel Coronavirus u zhvillua me sukses pas më shumë se një muaj studimesh, përfshirë studimin e vaksinave për Ebola.