I kërkoi njohjen e Kosovës, Vuçiç i përgjigjet Biden!

Kosova

Presidenti i Serbisë, Aleksandër Vuçiç ka reaguar pas letrës së marrë nga presidenti i SHBA, ku i kërkohej njohja e Kosovës, si shtet i pavarur. Në përgjigjen e tij, thuhet se ka përpjekje për ta imponuar njohjen e Kosovës shtet nga ana e Serbisë, por presidenti Vuçiç ka thënë se tashmë e ka shprehur atë që mendon rreth njohjes reciproke, duke mos lënë kështu hapësirë për mundësi përmirësimi të marrëdhënieve.

“Kam marrë urimet e Presidentit Biden, faleminderit për urimet. Për sa i përket njohjes reciproke, ajo nuk thuhet në asnjë akt të organizatave botërore, as në BE, as në ndonjë rezolutë. Ka pasur përpjekje për ta imponuar atë term si diçka që duhet ta kishim pranuar, si një zgjidhje përfundimtare, dhe unë tashmë u kam thënë në fytyrë se çfarë mendoj për njohjen reciproke”, tha Vuçiç, në përgjigje të letrës së Joe Biden./L.F-dritare.net