Gabimet që bëjmë në mëngjes kur zgjohemi

Shëndetësia


Mos i bëni më këto tri gabime: Ndalimi i alarmit dhe vazhdimi i gjumit Të qëndrosh edhe për pak minuta më shumë në shtrat mund të duket si një ‘dhuratë’ për ju, por nëse e ndalni alarmin dhe vazhdoni gjumin, duke ia bërë kështu çdo 10 minuta, ju në fakt jeni duke e çrregulluar ciklin e gjumit në trupin tuaj.
Në vend se t’ju ndihmojnë që të pushoni më shumë, këto minuta shtesë që i bëni në fakt mund t’ju lodhin më shumë dhe t’ju lënë me gojëhapur gjatë gjithë ditës.
Kontrolli i celularit në shtrat Shumica e njerëzve flenë afër apo me celularët e tyre – një zakon ky i cili jo vetëm që dëmton kualitetin e gjumit, por mund të shkaktojë çrregullime në mëngjes. Të kalosh disa minuta duke shfletuar nëpër të rejat në rrjete sociale mund t’ju bëjë që të ndjeheni në ankth dhe në pamundësi për t’u fokusuar gjatë gjithë ditës. Mos-ngrënia e mëngjesit dhe pirja e kafesëTë zëvendësosh mëngjesin duke e rritur energjinë me kafe mund të duket një ide e mirë, por nuk është ashtu. Ngrënia e mëngjesit është thelbësore për një shëndet më të mirë të përgjithshëm. Kështu, njëherë hani mëngjesin më pas mund të pini një kafe!