Disa mënyra për të shmangur pagjumësinë

Shëndetësia

Ekspertët këshillojnë që të shtriheni për të fjetur vetëm kur të ndiheni të lodhur dhe të përpiqeni të ruani oraret.


Sigurohuni që dhoma e gjumit është në errësirë të plotë dhe pa zhurma.
Një orë përpara gjumit, përpiquni të qetësoheni duke bërë një banjë ose lexuar një libër.
Mos pini cigare, kafe, alkool apo çaj për të paktën 6 orë përpara gjumit.
Mos hani ushqime të rënda përpara gjumit.