Deputeti Shaip Kamberi takon veprimtarin Refik Hasani
Shaip Kamberi

Lajme Lugina

Kryetar i Partisë për Veprim Demokratik për Medvegjë,Preshevë e Bujanoc ish-kryetar i Komunës së Bujanocit e ish-Kryetar i Këshillit për Drejtat e Njeriut dhe aktualisht Deputet në Parlamentin e Serbisë, u takuan në Bujanoc me veprimtarin nga Zarbica për çështje të Krahinës shqiptare të mbetur padrejtësisht nën administrimin e Serbisë.
Deputeti aktulisht përfaqëson këtë krahinë shqiptare në Parlement të Serbisë dhe pas Referendumit, luftës së armatosur të UÇPMB-ës, dhe marrëveshjes së Konçulit asnjëher nga ajo kohë nuk është ngritë dhe aktualizuar në instanca më të larta edhe ndërkombëtare në mënyrën më përmbajtësore dhe të dinjitetthshme çështja ne pazgjidhur e kësaj krahine.
Profesori Refik Hasani, ka bërë dhjetra shkrime në publicistik, por në opinion njifet sepse ka disa kumtesa në konferenca shkencore për Medvegjë, Bujanoc dhe Preshevë, por edhe punime të publikuara, për diskriminim,formimi i komitetit për bashkëpunim ndërkufitarë,ka trajtuar e propozur,si: Reciprocitetin, inicimin që të miratohet një rezolut,ngritja e një fondi të përbashkët nga dy qeverit, formim i një Komisioni mikst nga Parlamenti Shqipëri-Kosovë, etj.
Në bisedë u shtrua që edhe Prishtina dhe Tirana zyrtare do të duhej mbështetur këtë krahinë.