Çka e shkakton stresin, lakminë dhe brengat?

Lajme ShëndetësiaDoktor Rasel Sisel nga Universiteti “Kornel”, dega e mjekësisë, thekson katër shkaqet më të përhapura për rrënimin e trupit dhe organeve të tij. Ato janë:

Prishja e martesës;
Vështirësitë materiale dhe pikëllimi;
Vetmia dhe stresi; dhe
Urrejtja dhe lakmia;
Në fjalimin e tij në Shoqatën e stomatologëve amerikanë, doktor Vilhem Majk Gojngel deklaron: “Ndjenjat negative si frika dhe stresi mund të shkaktojnë shpërbërjen e kalciumit në trup e që automatikisht shkakton rënien e dhëmbëve.”