Cfarë mund të bëni për tensionin e lartë nga pikëpamja e stilit të jetesës?

Shëndetësia1. Humbisni peshe

2. Hani nje diet DASH (Qasja dietike kunder hipertensionit)- ku te hani sa me shume fruta e perime, si dhe te ulni nivelin e konsumit te sheqerit, yndyrnave te pashendetshme dhe kripes.

3. Ulni nivelin e konsumit te kripes- keshillohet nje konsum i kripes jo me i larte se 1500mg ne dite. Me se shumti kripa gjendet tek ushqimet e perpunuara dhe atyre te restoranteve qe as dallohet se kane kripe.

4. Konsumoni sa me shume kalium- keshilohet rreth 3500-5000mg ne dite. Shumicen arrini ta merrni nga frutat dhe perimet.

5. Limitoni alkoolin- nese pini, konsumoni jo me shume se nje gote ne dite per grate e dy gota ne dite per burrat.

6.Merruni me aktivitet fizik- mundohuni te ushtroheni per te pakten 90 deri ne 150 minuta ne jave me aerobi (ecje, biciklete, vrap etj.) ose/edhe ushtrime force.