Bolsonaro injorohet nga guvernatorët e shtetit mes zemërimit për trajtimin e krizës Covid-19

Bota

Presidenti i Brazilit Jair Bolsonaro po përballet me një reagim në rritje për trajtimin e tij të krizës së koronavirusit, me qeveritarët e shtetit përgjegjës për më shumë se 200 milion e 210 milion njerëzve të vendit që refuzojnë të ndjekin urdhrat e tij mbi pandeminë, shkruan The Guardian.

Bolsonaro ka përsëritur vazhdimisht rreziqet e Covid-19 dhe javën e kaluar u bëri thirrje brazilianëve të rikthehen në punë – në kundërshtim me këshillat e Organizatës Botërore të Shëndetit dhe ministrisë së tij të shëndetësisë.

Por thirrjet e tij janë injoruar kryesisht nga politikanët dhe publiku i gjerë.