Banorët e fshatit italian imun ndaj virusit shkaku i “ujit magjik”?

Lugina

Banorët e Montaldo Torineze, një fshat në rajonin verior Piemonte të Italisë, janë kursyer nga koronavirusi, i cili besohet se gjerësisht është mbrojtur nga “uji magjik”, që, sipas legjendës, shëroi ushtrinë e Napoleon Bonapartes nga pneumonia.

i goditur nga më se rendi në Itali, pati 8.206 njerëz të prekur nga sëmundja të dielën.

Uji nga puset në këtë fshat, me një popullsi prej 720 banor, besohet se ka ndihmuar në shërimin e trupës së Napoleonit, i cili ngriti kamp në kete fshat në qershor te vitit 1800 para betejës në Marengo aty pranë. – Sipas legjendës, gjeneralët e Napoleonit kishin pneumoni. Dhe falë ajrit të pastër dhe natyrës së paprekur, ata jane

Montaldo Torineze ndodhet rreth 19 kilometra larg Torinos, kryeqyteti i rajonit, i cili deri të shtunën kishte 3,658 njerëz që vuanin nga virusi koronar. Nëpër Piedmont, rajoni i katërt

 goditur nga më se rendi në Itali, pati 8.206 njerëz të prekur nga sëmundja të dielën.

Uji nga puset në këtë fshat, me një popullsi prej 720 banor, besohet se ka ndihmuar në shërimin e trupës së Napoleonit, i cili ngriti kamp në kete fshat në qershor te vitit 1800 para betejës në Marengo aty pranë. – Sipas legjendës, gjeneralët e Napoleonit kishin pneumoni. Dhe falë ajrit të

pastër dhe natyrës së paprekur, ata jane shëruar. Gjatë asaj kohe, uji ndihmoi gjithashtu.

Por sot pusi është i mbyllur dhe uji nga ai përdoret vetëm për fushat e ujitjes. “Ju nuk mund të pini prej saj,” i tha Sergio Gayotti, kryetari i qytetit, për Guardian. Napoleoni dhe trupat e tij fituan në thelb kundër forcave austriake në Marengo. Montaldo Turinez kryesisht ka një popullsi më të vjetër të banorëve, por është gjithashtu shtëpi për familjet e reja, të cilët udhëtojnë në Torino për punë. Gajoti thotë se ajri i pastër dhe një mënyrë jetese e shëndetshme, si dhe përpjekjet e tij për të paralajmëruar njerëzit për rrezikun e koronavirusit dhe shpërndarjen e maskave të fytyrës për të gjitha familjet, janë arsye më të mundshme për mungesën e një virusi koronal.- Pothuajse nuk ka asnjë industri këtu, kryesisht e përbërë nga artizanë.

Që nga fillimi, unë vë njoftime në kutitë e postave të njerëzve duke thënë se çfarë duhet të bejnë të jene te sigurt, siç është larja e duarve të tyre rregullisht dhe shmangia e kontaktit të drejtpërdrejtë, dhe postimi i njoftimeve zyrtare në faqen tonë të internetit. Ne ishim qyteti i parë në zonë që shpërndanim maska për të gjitha familjet, dhe vazhdojmë të shpërndajmë maska zëvendësimi – shtoi kryetari i komunës.