Ballina Lajme Armend Aliu (ADSH), në cilësinë e zv.udhëheqësit të Shtabit për S.J. thërret...

Armend Aliu (ADSH), në cilësinë e zv.udhëheqësit të Shtabit për S.J. thërret Shtabim, propozon hapa konkret, një nga to, pako emergjente

Qytetarë të dashur,

Situata me COVID19 në komunën tonë tanimë është jashtëzakonisht e përkeqësuar, andaj për shëndetin dhe sigurinë e juaj dhe të familjeve tuaja, kërkohet vigjilencë dhe kujdes i shtuar për të parandaluar të keqen. Secili prej nesh obligativisht të luaj rrolin preventiv dhe të aplikoj masat e rekomanduara për parandalimin e përhapjes së mëtutjeshme të virusit.

Si zëvendës udhëheqës i Shtabit për situata të jashtëzakonshme, nesër me datë 17 Nëntor 2020 do të thërras Shtabin në përbërje të plotë në një mbledhje ku do t’i kërkoj:

1. Shpalljen e gjendjes emergjente në tërë Komunën e Preshevës.

2. Të reduktohet puna e administratës civile në të gjithë Komunën e Preshevës nga ora 8:00h deri ne 14:00h.

3. Të monitorohet më fuqishëm kufizimi i orarit të punës i të gjitha objekteve afariste (restorante, kafiteri, dhe objekte ku kryhen veprimtari ekonomike).

4. Të caktohet një pako emergjente për të gjitha familjet që kanë të prekur anëtar të familjes me COVID19 me një vlerë parash në përputhje me mundësitë ekonomike të komunës që do të lehtësoj financiarisht familjet ekonomikisht të dobëta që po kalojnë këtë sfidë.

5. Të ndryshme.

Nevoja për mbajtje të kësaj mbledhjeje dhe këtë vendim po e marr pas konsultimeve të shumta me qytetarë, institucione dhe pas një pasqyre të rëndë të gjendjes me COVID19 në tërë teritorin e Komunës sonë.

Ju uroj shëndet!

Armend Aliu

- Artikull i sponzorizuar -

në fokus

Konsumoni më pak kripë dhe sheqer

Kripa dhe sheqeri, ato duken kaq të padëmshme, kaq themelore, aq thelbësore. Megjithatë, rritja e shpejtë e pranisë së tyre në gjithçka,...

Reforma Zgjedhore bllokon Shqipërinë/ Merkel: Nuk ka negociata

Nuk do të ketë një vendim për nisjen zyrtare të procesit të negociatave mes Shqipërisë dhe Bashkimit Europian brenda vitit 2020.Në mbledhjen...

Ismaili: Pas propozimit të PDK-së, trafiku urban falas në Prishtinë

Nga sot Komuna e Prishtinës do të ofrojë shërbimet e Trafikut Urban falas për të gjithë qytetarët që udhëtojnë në Prishtinë.Ky vendim...

Qytetarët ia shohin sherrin pështjellimit në rrugën e Vushtrrisë: Aksident i rëndë me të lënduar

Një aksident me të lënduar ka ndodhur para pak minutash në një kryqëzim rruge në Vushtrri.Mësohet se ka të lënduar pasi goditja...