Apple blen aplikacionin e motit Dark Sky, e largon nga Android

Shkencë & Teknologji

Aplikacioni i mirënjohur i motit Dark Sky është blerja më e fundit e Apple, njoftuan zhvilluesit e aplikacionit të martën.

“Qëllimi ynë ka qenë gjithmonë që t’i sigurojmë botës informacionin më të mirë të motit, për të ndihmuar sa më shumë njerëz që ne mund të qëndrojmë të sigurt, dhe ta bëjmë atë në një mënyrë që respekton privatësinë tuaj”, tha kompania në një postim në blogun e saj. “Nuk ka vend më të mirë për të arritur këto qëllime sesa në Apple.”

Ky ësht ë një lajm i madh që vjen me implikime të mëdha për përdoruesit e tanishëm të Sky Dark.

Për përdoruesit e iOS, gjërat do të mbeten relativisht të pandryshuara. “Nuk do të ketë ndryshime në Dark Sky për iOS në këtë kohë”, thuhet në njoftimin e kompanisë. “Do të vazhdojë të jetë në dispozicion për blerje në App Store.”

Sidoqoftë, për të gjithë përdoruesit e Dark Sky në Android, gjërat janë pak më të komplikuara: “Aplikacioni nuk do të jetë më i disponueshëm për shkarkim. Shërbimi për përdoruesit ekzistues do të vazhdojë deri më 1 korrik 2020. Abonuesit që janë akoma aktiv në atë kohë do të marrin një rimbursim për pagesën e mbetur. ” thotë Dark Sky.