Amazon e blen Metro GoldwynMayer për 8.45 miliardë dollarë

Showbiz

Amazon ka bërë një marrëveshje për të blerë studion hollivudiane MGM për gati 8.5 miliardë dollarë. Kjo është blerja e dytë më e madhe për kompaninë pas blerjes së Whole Foods. Kompania e teknologjisë tashmë drejton një studio filmi, shërbim të transmetimit Prime Video dhe faqen e transmetimit të lojërave video Twitch. Por marrëveshja MGM është lëvizja e saj më e madhe në argëtim. Amazon do të marrë të drejtat për bibliotekën e filmit dhe televizionit të studios Golden Age.

Në një deklaratë, nënkryetari i lartë i Amazon i Prime Video dhe Amazon Studios, Mike Hopkins, theksoi vlerën e pronës intelektuale të pasurive të mëdha të MGM, të cilat kthehen në vitet 1920. MGM gjithashtu ndan ekskluzivitetin shumë fitimprurës të filmit James Bond me një familje që mban kontrollin krijues të filmave 007. Sipas Variety, që nga viti 2020 24 filmat e lëshuar deri më tani në seri kanë gjeneruar 16.3 miliardë dollarë në shitje të biletave globale, të rregulluara për inflacionin.